Die Kromba

Den die Kromba hot afonn,de woa sicha hell wie en Sonn.Den as alla Ehre weat,weil die Kromba su begeat Krombanzopp mat Poredden dran,esst hautzedochs doch jedermann.


Do dran noch Schweinsreppchia oder Speck,
da botzt man schun poa Tälla weg.

Och nemmen mat Salzwassa gekocht am Debben
gin se genesslich iwa de Lebben.
U wann et dabei get noch e Schweinsbroden,
brouch ma nom Abbedit och nemmi ze froren.

Oda Krombaschnietchia,
mol knusprisch oda och mal zoat,
sein ebbes Feines ob hia Oat.
Ob fresch aus da Pann oda och kalt,
schmagen och haut noch Jong un Alt.

Kromban an da Pann gebroden,
mat schinnen Kechtchen got geroden,
dabei viel Spääk un och poa Zwiewelen,
en gut Pazjun ka käne vaïwelen.

Un daan noch der Scharles ous em Backowen,
den det jed schnägisch Meilschi lowen.

Gedreckt duach de Press gin sei zum Gleck
zesumen mat em gode Bodasteck.
Jo, daat get schon seit eh und je
emma noch de beste Püree.

Ma känt jo och noch die gegelzden,
bessa noch wie die geschmelzden,
e Salzheak schmaakt dabei dabest,
dan hot ese Bouch nes Jubelfest.

Och vum Krombanzalot mat Speck
bleift sicha kä Genießa weg.
Kromban sein halt en go Saach,
egal ob wat fean Oat gemaach.

Hoch soll der Entdecker leben,
der die Kromba uns gegeben!

Meistgelesen
Neueste Artikel
Zum Thema
Aus dem Ressort