Dä Kromberen-Genießer

Krumperen äßen mir ahl so gär, wenn och en goud Steck Fläsch dabäi wer, do häde mir näist dagejen. Kromperen schmacken us immer goud, un deshalf se ma of der Hout, dat mir um Krumperen net säin verlejen.



Als gebroden Kromberen in der Pann,
mit Zwieweln knusprisch,
jo da kann äich mäich jo grod verpänzen.
Un och Gedämmten met Mousohr-Salot,
wenn die mein Frau gekocht mir hot,
dann doun ich jed Ärbet schwänzen.

Krumbere-Sopp, die es en Genuss,
die es mir fast leiwer, als wie en Kuss,
dat kann ich äich verroden.
Krombere-Kleeß äßen äich gär zum Verrecken,
do kann äich en ganz Anzahl vertrecken
un hun de Bouch goud geloden.

Reiwekuchen met Äpelkompott,
un dovon genuch, da gät et och flott,
dat ka ma immer mol brouchen.
Gefelltenen, die känt ihr sicher ahl,
dat es en Äßen echter Wahl,
do mouß ma de Bouch goud voll stouchen.

Scholes es en goud Muselgericht,
dat es ganz ehrlich en Gedicht,
vill besser, als wat äich geschriewen.
Et get sicher nach Rezepter genuch,
die kann ich äich ahl nach verzehlen,
doch äich sän lang genuch hei gebliewen.

Et fähle mir nach die Pommfritten, ihr Leit,
die äßen die Kinner so gären heit,
un kennen net genuch dovon kreien.
Drum son ich äich weilen zum goude Schluss,
ohne Krumberen wer dat Läwen
nur de halwe Genuss,
uus det wat Scheenes bleien.

Uus Krumbere-Bauern, die sollen läwen,
wenn die uus mol kän Krumbere gäwen,
da were ma wärklich arm drun.
Die Kromberen sen jo och so gesund,
die schmacken de Großen,
de Kinnern, dem Hond,
Krumbere mouß ma änfach hun!

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